ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG!!!

Γκιουλέας Χρήστος
Χειρουργός οδοντίατρος Πανεπιστημίου Αθηνών

Eλπίζω η παραμονή σας στο blog να είναι ευχάριστη και να ενημερωθείτε για το ζήτημα που σας αφορά!
Για περισσότερη ενημέρωση γράψτε κάποιο σχόλιο κάτω από την ανάρτηση που σας ενδιαφέρει ή επικοινωνήστε:

Τηλέφωνο ιατρείου για ραντεβού: 210 4929100, Κασταμονής 81, Νίκαια
Κινητό: 6937263863
Email: chrisdentalcare@gmail.com

Pathfinder.gr News - Latest News

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η οδοντιατρική θεραπεία κατά την εγκυμοσύνη θα πρέπει να αποφεύγεται;

Η σύγχρονη αλήθεια:

Είναι λαθος, εκτός κι αν μιλάμε για Αισθητική Οδοντιατρική όπως λεύκανση ή όψεις. Προτείνεται η επίσκεψη στον οδοντιατρο τακτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης-για οδοντικό καθαρισμό, οδοντιατρική εξέταση και για θεραπεία οδοντικών πόνων και ουλικών φλεγμονών.

Ο λόγος είναι πως μπορεί να υπάρχει σχέση μεταξύ περιοδοντικής νόσου και προωρων γεννήσεων. Ο κίνδυνος ενός πρόωρου ή ελλιποβαρούς μωρού για γυναίκες με περιοδοντική νόσο μπορεί να είναι επτά φορές υψηλότερος από το συνηθισμένο.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζετε τα δόντια σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προσέξτε για οιδηματώδη, εξέρυθρα, ευαίσθητα ή αιμορραγούντα ούλα. Ο οδοντίατρος θα καθαρίσει τα ουλα και θα βοηθήσει να αποφύγετε τις οδονταλγίες κατά την εγκυμοσύνη.

Μπορεί να εντοπίσετε διογκώσεις και οιδήματα μεταξύ των δοντιών κι επάνω στα ουλα. Αυτές οι διογκώσεις είναι συνήθεις, αλλά μπορεί να αποτελούν αντιδράσεις σε αυξημένη οδοντική πλάκα. Επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σε περίπτωση που εμφανίσετε διογκώσεις κατά την εγκυμοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου